Sosyal Medya

Coğrafyamız

IŞİD’le mücadele gizli servislerle olmalı

Rusya Federal Güvenlik Teşkilatı FSB'nin başkan yardımcısı Sergey Smirnov IŞİD'in yayınlan etkisinin farklı ülkelerden gizli servislerin ortak çalışması ile yapılmasını arzuladıklarını söyledi. Smirnov böyle bir ortak çalışmaya Rusya'nın kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtti.



Smirnov Åžangay Ä°ÅŸbirliÄŸi Organizasyonu'nun Terör Karşıtı Bölgesel Kurulu'nun 27. toplantısında aptığı açıklamada “ Özel servisler iÅŸleyiÅŸteki siyasal sürece bakmaksızın en önemli meseleler hakkında bazı baÄŸlantılar kurmayı gözetirler. Biz terörle mücadeleden asla geri durmayız, herhangi bir ortakla çalışmanın hazırlığı içindeyiz. Ama ne yazık ki bazı ülkeler ve gizli servisler bu iÅŸi geri plana atıyor” dedi.

GeçtiÄŸimiz bahar ayında Rusya'da FSB direktörünün öncülüÄŸünde gizli servislerin ÅŸefleriyle yaptıkları uluslararası toplantıya atıfta bulunan Smirnov “O zaman çok sayıda ülke teröre karşı mücadele ortak operasyon yürütme fikrini desteklemiÅŸti” açıklamasında bulundu.

Smirnov ayrıca “Belirli iÅŸ birliktelikleri yürütülüyor ancak bu isizm istediÄŸimiz seviyede deÄŸil, özellikle Batılı ülkeler bu konuda sessiz kalıyor” dedi ve “ABD tarafından teröre karşı mücadelede Rusya ile iÅŸbirliÄŸini hiç bir zaman engellemeyeceklerine dair açıklamalar vardı. Ancak gerçekçi adımlar atmak ciddi bir mesele. Biz böyle bir iÅŸ birliÄŸine her zaman açığız ve teklifimizde bulunan eÄŸilim ve fırsatlar uygulamaya koyulabilir”diye ekledi.

RUSSIAN NEWS AGENCY'de yer alan bu haber Melahat Kemal tarafından TÄ°METURK için tercüme edilmiÅŸtir

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.